Sushi-event
- en sushi-oplevelse på et højere niveau -

Det japanske Tegn for sushi
Hermed lidt info om de populære sushi-kurser
som vi har været med hos de fleste større virksomheder
plus kørt et hundredtal af åbne kurser
Vi har kørt kurset i bl.a. Valby Kulturhus
en gang mdl. siden 2008
så rigtig mange i Kbh kender nogen der været på kurset
derfor er der nu venteliste
* * *
Der er som bekendt en årsag til alt
også til at vi er blevet langt de største sushi-undervisere
nemlig at vi bare ER de bedste
Det er naturligvis ikke noget vi siger
det er kursisternes udtalelser
* * *
Både de der aldrig har smagt en sushi
og de der selv allerede har fremstillet derhjemme i køkkenet
er efterfølgende begejstrede
Dette er ikke et avanceret eller indviklet kursus
tværtom - det er helt nede på jorden
hvor vi alle lærer at fremstille den oprindelige sushi smag
som er ved at være ret sjælden at finde
samt de 5 sushi - som dækker 80% af verdensmarkedet
Selv den japanske Nigiri-omelet får du at se
den er så enkel at fremstille
at mange danskere i dag laver den hver gang de får gæster
OGSÅ de gange der ikke er sushi på menuen
* * *
Og i den halve time mens risen koger
hører vi de utroligste beretninger om og fra Japan
samtidig med at vi laver sushi-zu
så den er klar til når risen er kogt
Men ikke nok med det
kursisterne får at se og høre ting
som ingen har nogen anelse om
og ting som man intet sted kan læse sig til
som f.eks. billedet her:
Ingen i DK har nogensinde set en brøkdel af så megen sne
men uden de voldsomme mængder af sne hver vinter
kunne verdens største by (Tokyo med 31 mio.) 300 km væk
slet ikke eksistere
* * *
Ingen steder i verden er der så lidt plads til 128 mio. mennesker
som der er i Japan
idet 86% af landet
er dækket af høje, golde klipper
så de sidste 14% land - de koster virkelig kassen
Der er bare ikke plads til en normal nedkørsel
* * *
o.s.v. i de 30 minutter til risen er klar
info du ingen anelse havde om
hvis du ikke tidligere har været med på kurset
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Til hvert kursus medbringer vi vegetarisk Caviart
en fryd for både øjet og ganen med et ekstra pift
Ikke alene garanterer vi
at alle efterfølgende kan lave byens mest velsmagende sushi
og - vel at mærke - ikke bare en sushismag
men den originale sushismag
som tog verden med storm under OL i 1964
inden da havde ingen - uden for Japan - hørt ordet sushi
men allerede 1966 var der over 10.000 sushi restauranter i Californien
I København varede det endnu et kvart århundrede
inden den første sushirestaurant åbnede i 1992
gik konkurs i 1993 - åbnede igen i 1994
og siden er der åbnet et hundredtal af dem
Og for første gang i historien har et fødevareprodukt
spredt sig til alle lande på jorden
ja, selv Nordkorea har nu en sushi-restaurant
* * *
Som de eneste sushi-undervisere i verden
medbringer vi en el-kraftskinne
så vi kan køre 18 riskogere samtidigt
For første - og måske eneste gang i livet
kan deltagerne spise alle de sushi de orker at lave
samtidig med at de lærer teknikken bag
Alle får efterfølgende en japansk sushibox med hjem
Fremover kan du så lave sushi til 20% af prisen
vel at mærke - sushi der smager ikke så lidt bedre
Når aftenen er til ende
har hver gruppe 1 eller 2 fade fulde af de lækreste sushi
Nogen spiser sammen den sidste halve time
andre vil hellere dem med hjem
og nogle (ofte yngre mænd) spiser dem alle løbende
Men uanset hvad
alle nyder deres særdeles velsmagende sushi
Og vi nyder at undervise så herlige mennesker
hver eneste aften er en fryd