Japansk Omelet - En herlig spise - legende let at lave

Japansk Omelet  - En herlig spise - legende let at lave

29.07.2019

Sushi, Japansk Omelet

Tamago - Japansk Omelet
af JapanskeDanmark.dk


Tamago eller omelet er nem og enkel at lave
og alligevel kan den købes blot få steder i DK
mens den i Japan er en klar del på samtlige sushi-restauranter

Her til lands er der dog kun få japanere der driver sushi-restaurant
derfor så få steder med Nigiri-Tamago - Nigiri-Omelet

Det er ikke alene synd
men tillige uforståeligt
for omelet er så enkel og nem at lave

På vore sushi-kurser introducerer vi også omelet
og vi hører efterfølgende at en del nu jævnligt laver den
og tilmed bruger den som en slags forret til dansk mad
lægger den på diverse pålæg, o.s.v.


I japanske hjem er det næsten utænkeligt at få serveret sushi
uden at Nigiri-Tamago indgår


Her kommer opskriften
så vi endelig kan få indført Nigiri-Omelet
også i Danmark


4 æg - 1 spsk sukker - 1/4 tsk salt - evt. lidt soya sauce

Rør det hele sammen i en skål


hæld lidt ud på en ikke for varm pande
lidt som når man laver pandekager


Rul massen over til siden
og brug et tyndt lag olie på panden


Hæld igen et tyndt lag på
sørg for det kan vokse sammen med rullen


Og sådan fortsætter du - lige til det hele er brugt
Sørg for et tyndt lag olie hver gang


Til sidst op på en køkkenrulle...


Pak den pænt ind


Brug måtten til lige at presse overskydende olie ud

Det er også nu du kan forme din omelet, rund, firkantet, eller andet


Hvis du bruger Soya sauce får du et mørkt produkt


Men dropper du soya saucen - får du et herligt lyst produkt
som er fryd for både øjet og ganen

Vi har til eksemplet her bruget en dansk rund pande
for at vise det også kan lade sig gøre


Men i Japan er man mere elegant
de bruger naturligvis en firkantet omeletpande

Sådan en ægte japansk Tamagoyaki forhandles her:
www.japanskedanmark.dk

Navnet er japansk, Tamago betyder æg, Yaki betyder at bage/varme op

Good Luck

Mvh  -  TM+SEM