Fra og med i dag (2018.02.24) har vi også Ahimi Sushi på programmet
også kaldet vegansk tuna:
"Tuna" ser absolut ud som tuna - og smager forbavsende tæt den ægte tuna
altså hvis den er lavet på den rigtige måde
Tuna i verdenshavene er såmænd snart væk
man regner med de 80% allerede er borte
(selv her i DK fangedes tun hver dag i 1930-erne)
Men siden sushi blev "hverdagskost" for mange er der virkelig sket noget
alene de 128 mio. japanere aftager hver dag omkring 2.000 tons (kræver over 160 store lastbiler)
i virkeligheden er det dog et par tusinde små varebiler som hver dag fragter de mange tuna rundt
De sælges hver morgen på verdens størte fiskemarked i Tokyo
Hvert nytår på første arbejdsdag er der auktion over den dyreste
og det er hvert år verdens dyreste kilopris - hele tunaen normalt 1-3 mio. dkr
Næste morgen er der atter hentet 4-5.000 stk tun (2.000 tons) ud af frysehusene
* * *
Nu er der endelig et alternativ - i form af Ahimi
Her over ser du råt tuna-kød - og under kommer Ahi Tuna:
Her ser Ahimi - plantebaserert "tuna"
udseendet er faktisk ens - og smagen næsten det samme
Ahimi "tuna" kan bruges til rigtig mange andre ting i dagligdagen
f.eks.også i sandwish og pizza - og koster "næsten ingenting"
En smuk nyhed for mange
ikke mindst de der af etiske årsager ikke rører nogen form for kød
men også gravide og børn, som bør undgå risikoen for tungmetaller i fisk
og Moder Jord frydes ;-)
Kom selv om lær hver let det er
Vi er i DK iøvrigt førende på det vegetatiske område
20% af danskerne har nu mindst 1-2 kødløse dage pr uge
* * *
Vi kører vores "Japansk Aften Med sushi-kursus" nu på 10. år
til nu har vi undervist godt 8.000 kursister
de lærer at lave sushi - med den originale japanske Sushi smag
som verden med forbløffelse mødte første gang ved OL i 1964
Læs nærmere om denne ret fantastiske aften her